Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-05@14:07:08 GMT

مدیریت کشاورزی آنلاین می شود

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۶۴۵۷۹۴

مدیریت کشاورزی آنلاین می شود

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ محمود حجتی امروز (سه‌شنبه) در پنجمین گردهمایی سراسری کشت‌های پاییزه که به مناسبت آغاز سال زراعی ۹۷ - ۹۶ برگزار شد، اظهار کرد: اگر در زمینه بهره وری آب و تولید محصولات کشاورزی به متوسط رکوردها دست پیدا کنیم دیگر مشکل آب و محدودیت منابع آبی موضوعیت پیدا نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال گندم رکورد برداشت ۱۳ تن و چغندر قند رکورد ۱۴۰ تن در کشور را دارد که اگر به نصف اینها دست پیدا کنیم می توان از ظرفیت های فراوان موجود استفاده کرد و بر بسیاری از مشکلات فائق آمد.

او افزود: تولید میگو از ۱۰ هزار تن در سال ۱۳۹۱ به ۲۵ هزار تن در سال گذشته رسید و صادرات در آبزی پروری نیز ۶۶ درصد و در لبنیات ۲۸ درصد افزایش یافت.

وزیر جهادکشاورزی ادامه داد: در بخش کشاورزی متهم به ناتوانی در مدیریت سیب زمینی و پیاز هستیم که البته بخشی از این مشکل طبیعی است، چرا که ایران از نظر تجارت کشور بسته ای است. در حالی که کشورهایی مانند مالزی، تایلند و ویتنام سالانه حدود ۴۰۰ میلیارد دلار تجارت دارند که شامل صادرات و واردات می شود اما در ایران به دلیل مسائل مختلف نمی توانیم این کار را انجام دهیم و بسیاری از تولیدات مان خود مصرفی است اما از عملکرد محمود خیلی بهتر می توانیم عمل کنیم.

حجتی گفت: امیدواریم پس از نهایی شدن پهنه بندی کمتر از یک ال آن را عملی کنیم و هر نقطه ای که زیر کشت یک محصول مانند گندم می رود مانیتور شود و بتوانیم این کار را برای محصولات مهم و اساسی انجام دهیم و برنامه ریزی تولید را به صورت آنلاین انجام دهیم و سیستم هوشمندی داشته باشد. البته ممکن است که به دلیل افزایش تقاضا یا اتفاقات ناگواری مانند تنش های اقلیمی با ایجاد این سیستم هم مشکلاتی به وجود آید.

پهنه بندی اراضی کشاورزی و مدیریت آنلاین تولید محصولات کشاورزی را جزو عملکرد سال‌های گذشته در کشورهای اروپایی دانست و تصریح کرد: باید با برنامه‌ریزی جلوی برخی اتفاقات و سیاست گذاری های نادرست مانند تولید بیش از حد گوجه فرنگی خارج از فصل در بهمن ماه با هزینه زیاد و نهایتا فرستادن محصول به کارخانه ها برای تولید رب گوجه فرنگی توسط سازمان تعاون روستایی دلیل ازدیاد محصول را بگیریم.

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: مصوبه ای بود که چند ماه در دولت و مجلس مبادله شد که بالاخره تصویب شد و در شورای نگهبان نیز به تایید رسید که اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار اشتغالزایی برای مناطق روستایی است و باید در مناطق روستایی پر جمعیت مناطق و نواحی صنعتی روستایی داشته باشیم که البته قبل از ادغام وزارت جهاد سازندگی و کشاورزی وجود داشت، اما آرام آرام رها شد.

حجتی تاکید کرد: این مصوبه را باید یک فرصت تلقی کرد و مدیران استانی باید به آن توجه ویژه کنند، چراکه می‌توانند برای توسعه روستایی از آن استفاده کنند که اگر بستر عملیاتی آن خوبی فراهم و عمل شود می توان امیدوار بود در آینده نیز ادامه یابد. به جای اینکه یک محصول کشاورزی از مناطق روستایی در کرج و تهران به کنسرو و کمپوت تبدیل شود در همان مناطق و با اشتغال زایی متناسب با مشارکت روستاییان انجام می شود.

او گفت: در زمینه گیاهان دارویی و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی باید بیش از پیش تلاش کرد و از چنین فرصت هایی مانند مصوبه اخیر و منابع بانکی استفاده کرد که در ارتقای کیفیت زندگی و بهبود معیشت خانوارهای روستایی و کشاورز می تواند اثر مثبتی داشته باشد.

وزیر جهادکشاورزی اظهار کرد: در زمینه آموزش و ترویج در بخش کشاورزی که در دولت گذشته تقریبا تعطیل شده بود، باید بیش از پیش به آن توجه شود. در این بخش به آموزش های مهارتی نیاز داریم که با وجود امکانات مورد نیاز توجهی به آن نشد و در این زمینه مانند آموزش های مهارتی برای پرسنل خیلی ضعیف کار کردیم و دنیای امروز دنیای علم نوین و روز است لذا باید همه پرسنل وزرات جهادکشاورزی روز به روز بیشتر از روز گذشته اطلاعات و آگاهی شان در بخش های مختلف کشاورزی بیشتر شود که با برگزاری دوره‌های آموزشی در استان های کشور قابل حل است.

حجتی تصریح کرد: حدود ۳۰ مرکز خدمات کشاورزی محقق مسئول ندارد که باید این موضوع در دستور کار قرار گیرد و با توجه به اینکه محققان و متخصصان بخش کشاورزی تعداد بالایی دارند، نباید هیچ مرکزی بدون محقق مسئول باشد و این نشان می دهد که همه بسترها به غیر از همت و تلاش ما فراهم است.

منبع: ایسنا

403

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۶۴۵۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی

 اکبر فتحی گفت: در سال ۱۴۰۲ با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی با همت متخصصان و کارشناسان کشاورزی موفق به تولید ۴ میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که با هدف گذاری‌های صورت پذیرفته در سال جاری این میزان به ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن خواهد رسید.

وی با تشریح این هدف گذاری در زیربخش‌های مختلف کشاورزی گفت: در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۲، ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصولات کشاورزی تولید شد که در برنامه تحولی کشاورزی این سازمان در سال جاری این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید. در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزار‌ها به ۶۲۳ هزار و ۱۰ هکتار افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب در کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ گفت: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم آبی در استان کاسته خواهد شد. همچنین سطح زیر کشت گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاسته شده است.

فتحی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری ازطرح‌های آب و خاک در پایاب سد‌ها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش و ... به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید در سطح استان با اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای اصلاح الگوی کشت، بهزراعی و بهنژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی و ... صورت خواهد گرفت.

وی بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیربخش زراعت در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش زراعت تأمین مالی یک هزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های استان در سال ۱۴۰۳ به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۳ بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان داروئی تولید شود که نسبت به سال ۱۴۰۲، ۳۱ درصد افزایش تولید را تجربه خواهیم کرد.

فتحی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزارو ۱۷۵ تن خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید، اجرای برنامه‌های مختلفی در سال ۱۴۰۳ پیگیری خواهد شد. افزایش تولید ناشی از توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح استان به میزان ۱۳ هزارو ۲۹۸ تن و افزایش آمار تولید با در نظر گرفتن عدم وقوع خسارت به دلیل عوامل قهری طبیعی- با توجه به اینکه در سال قبل ۲۸۴ هزار و ۵۲۲ تن از محصولات کشاورزی استان در اثر خسارت کاهش یافت - بخشی از این برنامه هاست که برای افزایش تولید محصولات باغی و گلخانه‌ای پیش بینی شده است.

وی افزود: توسعه کشت گلخانه‌ای از ۳۵۵ هکتار به ۶۵۵ هکتار با اجرای طرح‌های در انتظار اخذ تسهیلات که هم اکنون با خوداجرایی و آورده شخصی مجریان طرح به کندی در حال اجرا می‌باشد و در صورت تأمین اعتبار افزایش ۸۶ هزار و ۱۶۵ تن محصول را شاهد خواهیم بود، از دیگر برنامه ریزی‌های سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این حوزه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی افزایش بهره وری عوامل تولید را یکی از محور‌های برنامه‌های این سازمان در حوزه کشاورزی معرفی کرد و ادامه داد: در این زمینه در سال ۱۴۰۳ در حوزه باغبانی، طرح‌های مختلفی همچون اصلاح و نوسازی باغات درجه ۲ و جایگزینی باغات درجه ۳، اجرای طرح فراز یا روسیمی کردن تاکستان ها، نوسازی و بهسازی گلخانه‌های موجود، تأمین نهال لیبل دار و نظارت بر محلول‌پاشی باغات را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.

فتحی سیب، انگور، گردو، زردآلو، بادام و گیاهان دارویی را از عمده‌ترین محصولات باغبانی استان دانست و گفت: در سال گذشته از ۴۱ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات سیب استان، ۴۵۸ هزار و ۴۳۸ تن محصول برداشت شد که پیش بینی می‌شود این میزان در سال ۱۴۰۳ به ۷۷۰ هزار تن افزایش پیدا کند. البته باید توجه داشت که سطح باغات سیب استان در سال ۱۴۰۳، ۴۱ هزار و ۴۳۰ هکتار پیش بینی شده است که این کاهش سطح ناشی از حذف باغات درجه ۳ و جایگزینی با محصولات کم آب بر است.

وی با اشاره به برداشت ۲۲۰ هزار و ۴۴۲ تن انگور از ۱۷ هزار و ۶۳۴ هکتار از انگورستان‌های استان گفت: سطح تاکستان‌های استان در سال ۱۴۰۳، ۸۶ هکتار افزایش پیدا خواهد کرد و برای سال جدید، برداشت ۳۰۳ هزار و ۱۲ تن انگور از باغات استان پیش بینی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: میزان گردوی برداشت شده در سال گذشته ۲۴ هزار و ۵۲۵ تن بود که با برنامه ریزی صورت گرفته این میزان را به ۳۰ هزار تن افزایش خواهیم داد.

فتحی از هدف گذاری برای رشد ۲۳ هزار و ۸۹۰ تنی محصول زردآلو در استان خبر داد و افزود: در سال گذشته ۶۷ هزار و ۱۷۷ تن زردآلو در استان تولید شد که این میزان در سال جاری به ۹۱ هزار و ۶۷ تن افزایش خواهد یافت. این افزایش تولید با وجود کاهش ۷۰ هکتاری سطح باغات زردآلو در سال جاری نسبت به سال ۱۴۰۲ در اثر عملیات به باغی و عدم رخداد حوادث غیرمترقبه خواهد بود.

وی با تشریح سایر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی استان برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: در سال جاری بادام از ۸ هزار ۲۵۰ تن به ۱۱ هزار و ۴۰ تن، گیاهان داروئی از ۱۴ هزار و ۱۷۲ تن به ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن و سایر محصولات باغی نیز از ۲۲۱ هزار و ۶۰۰ تن به ۲۳۹ هزار و ۵۵۷ تن افزایش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: در حوزه محصولات گلخانه‌ای نیز در سال ۱۴۰۲، ۷۰ هزار و ۵۱۰ تن محصول در استان تولید شد که با تلاش بخش خصوصی و حمایت و برنامه ریزی کارشناسان و متخصصان در سازمان این میزان را به ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن خواهیم رساند.

فتحی تأمین مالی دولتی طرح‌های زیربخش باغبانی را دارای اهمیت دانست و گفت: در طرح تحولی برای اجرای طرح‌های بخش باغبانی، تأمین مالی یک هزار و ۵۵۱ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۱۹۱ هزار و ۶۸۶ میلیارد ریالی از طریق بخش خصوصی پیش بینی شده است. در تأمین مالی پیش بینی شده برای بخش خصوصی ۱۵۳ هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۳۸ هزار و ۳۳۷ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه‌گذار تأمین خواهد شد.

وی از اجرای ۷ پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یک هزار و ۴۵۲ میلیارد ریال در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: همچنین ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای نیز در استان در دست اجراست که ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها اختصاص یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • تخریب برخی جاده‌های روستایی ممسنی / لزوم کارهای آبخیزداری در فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • برای ۴ سال آتی مشکلی برای تامین آب سیستان و بلوچستان وجود ندارد
  • هشدار مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی برای تردد در محور خوسف_ قلعه زری
  • هشدار مدیریت بحران استانداری برای تردد در محور خوسف_قلعه زری
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • ساماندهی مراکز مجاز جمع آوری سیب صنعتی د رارومیه