Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول بخش گردشگری روستایی و کشاورزی وزارت میراث فرهنگی با اشاره به تغییر رویکرد توریسم جهانی از گردشگری انبوه به گردشگری تخصصی، گفت: یکی از مصادیق گردشگری تخصصی، گردشگری کشاورزی است که به دنبال رشد و توسعه آن در کشور هستیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ اهمیت گردشگری برای دستیابی به اقتصاد پایدار مدتهاست که دغدغه مسئولان این حوزه و سیاستگذاران حوزه اقتصادی است، چرا که الگوی موفق دستیابی به اقتصاد پایدار مبتنی بر گردشگری، در همسایگی کشور خودمان قابل بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای توسعه گردشگری می‌توان به راهکارهای خلاقانه‌ای دست پیدا کرد و یکی از این راهکارها که هم می‌تواند به توسعه گردشگری روستایی منجر شود و هم به اقتصاد کشاورزان فصلی کمک کند، توسعه گردشگری کشاورزی است. در همین رابطه با مهدی بهاروند مسئول بخش گردشگری روستایی و کشاورزی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت‌وگو کردیم که می‌خوانید.

 

تسنیم: ابتدا یک توضیح راجع به جزئیات اجرای طرح گردشگری کشاورزی در کشور بفرمایید و آیا تمرکز بر این حوزه می‌تواند بخشی از آسیبهای حوزه گردشگری را که در بدترین وضعیت خود به سر می‌برد جبران کند؟

گونه‌های مختلفی از گردشگری در دنیا وجود دارد که با شیوه‌های مختلف مورد بهره‌برداری و استفاده قرار می‌گیرد، بعد از این بهره‌برداری هم برای این شیوه‌ها مستندنگاری کرده و به نوعی تجارب را مکتوب می‌کنند. در کشور ما هم پتانسیل گردشگری کشاورزی وجود دارد، ما هم تنوع اقلیم و تنوع محصولات را داریم. گروه هدف کشاورزی هم خودشان متقاضی ورود به این حوزه گردشگری هستند.

وقتی این حجم از تمایل را دیدیم گفتیم که باید مجوزهای این حوزه را ساختارمند کنیم تا امکان حمایت و نظارت بر عملکرد افراد در این عرصه وجود داشته باشد. همانطور که می‌دانید بخش زیادی از کشاورزان ما در کشور، کشاورزان تک محصولی هستند و از زمانی که یک محصول را برداشت می‌کنند، تا زمان کاشت محصول بعدی بیکار هستند.

با همین نگاه قصد داشتیم ایجاد یک ارزش افزوده در حوزه کشاورزی داشته باشیم تا افرادی که در این حوزه فعال هستند علاوه‌بر اینکه روی شغل اصلی خود که کشاورزی است تمرکز داشته باشند از مزایای حوزه گردشگری هم بهره‌مند شوند.

گردشگر وارد مزرعه آنها می‌شود و تجربه کشاورزی را لمس کرده و در این حوزه می‌تواند آموزش اولیه را هم ببیند، در مرحله بعد امکان پذیرایی با غذاهای محلی و اقامت در اکوسیستم کشاورزی برایش فراهم می‌شود. گردشگری که تا به حال چنین سبک زندگی را تجربه نکرده‌است این تجارب را بدست آورده و لذت می‌برد، در کنارش هم یک کمک مالی به کشاورزان ما می‌شود.

پس با این عملکرد می‌توان یک درآمد فزاینده برای کشاورز ایجاد کرد. با ایجاد این سبک از گردشگری علاقه‌مندانی که حتی شغل اصلیشان کشاورزی هم نیست ممکن است بخواهند به این حوزه ورود کنند، اما ممکن است تجربه کار کشاورزی را نداشته باشند که این افراد هم می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

با این سیاست‌گذاری‌ها گردشگری کشاورزی هم در کنار حوزه‌های تخصصی دیگری مانند اکوتوریسم، ژئو توریسم، گردشگری فرهنگی، گردشگری ماجراجو ساختارمند می‌شود و با این اتفاق  می‌توانیم ادعا کنیم گونه تازه‌ای از گردشگری در کشور پا گرفته است.

 

تسنیم: با توجه به مزایایی که گفتید، حوزه گردشگری کشاورزی می‌تواند جذابیت‌های زیادی ایجاد کند و کمی از زیان‌های موجود در این بخش، به خصوص بعد از بحران کرونا را جبران کند. اما باید بررسی کرد توسعه این حوزه تا چه اندازه پیشرفت کرده‌است؟

پیش از توضیح میزان توسعه گردشگری کشاورزی باید به این موضوع اشاره کنم که پیش از این عده‌ای به صورت پراکنده در این حوزه فعالیت می‌کردند. منتها به دلیل فقدان ساز و کارهای اجرایی و قانونمند مشکلاتی داشتند. به عنوان مثال به دلیل اینکه از مجوز‌های لازم برخوردار نبودند هنگامی که گردشگران در این اماکن اقامت پیدا می‌کردند با نهادهای نظارتی مشکلاتی پیدا می‌کردند. کشاورزان برای اسکان گردشگران مجوز لازم را نداشتند و همین موضوع باعث می‌شد نهادهای نظارتی به این موضوع ایراداتی وارد کنند.

 

کشاورزان برای اسکان گردشگران مجوز لازم را نداشتند و همین موضوع باعث می‌شد نهادهای نظارتی به این موضوع ایراداتی وارد کنند.

 

پس ما یک جامعه متقاضی برای ایجاد این سبک از گردشگری داشتیم و تمامشان برای اجرای درست این سبک گردشگری درخواست مجوز داشتند منتها برای این موضوع دستورالعمل مشخصی وجود نداشت که ما بخواهیم به اینها نحوه صدور مجوز را توضیح بدهیم.

در مرحله اول ما یک دستورالعمل برای این کار به نگارش درآوردیم و برای نگارش این دستورالعمل از جهاد کشاورزی و افراد صاحب‌نظر در این حوزه مشورت گرفتیم. در نهایت دستورالعمل آماده شد و به امضای وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درآمد. حالا هم این دستورالعمل به استانهای مختلف برای اجرا ابلاغ شده‌است.

تسنیم: برای افزایش سرعت عملیاتی شدن این دستوالعمل و رشد حوزه گردشگری کشاورزی از پتانسیل‌های فضای مجازی و فناوری اطلاعات هم استفاده شده‌است؟

بله بعد از مراحلی که ذکر شد در حال طراحی سامانه‌ آنلاینی هستیم که متقاضیان دریافت مجوز از طریق آن اقدام کنند و درخواست خودشان را ثبت کنند. این درخواست‌ها به استان‌های مرتبط ارسال می‌شود و در کمیته‌های گردشگری مورد بررسی قرار می‌گیرد و در نهایت مجوز لازم صادر می‌شود.

البته یک مرحله بعد از صدور مجوز هم وجود دارد و به ضوابط فنی این بحث بازمی‌گردد که در این مرحله جزئیات اجرای این پروسه توصیف می‌شود. در جزئیات اجرایی ذکر می‌شود که اگر یک نفر بخواهد در حوزه گردشگری کشاورزی ورود کند چه ضوابطی را باید رعایت و به چه شکل عمل کند. این ضوابط مانع از ایجاد مشکلات و یا تخریبهای زیست‌محیطی می‌شود.

امضای تفاهم‌نامه گردشگری با جهاد کشاورزی

تسنیم: آیا در طراحی این سازوکارهای اجرایی و فنی مشکلاتی که ممکن است در آینده به وجود بیاید را هم پیش‌بینی کرده‌اید و راه حلی برایش در نظر گرفته‌اید؟

بله این موارد در دستورالعملها در نظر گرفته شده است و حتی پیوست‌های امنیتی را هم مورد توجه قرار داده‌ایم تا کسانی که مجوز می‌گیرند به مشکل نخورند. در این زمینه باید موضوعاتی چون اطفا حریق یا گزندگی حشرات و مواردِ ریز دیگر هم مورد توجه قرار بگیرد.

جدای از این مواردی که ذکر شد مشکلات اصلی ما مشکلات ساختاری و قانونی است که برای رفع آن لازم بود مشارکت تنگاتنگی با جهاد کشاورزی داشته باشیم و در کنار اینکه دستورالعمل را با هماهنگی آنها به نگارش درآوردیم قصد داریم یک تفاهم‌نامه هم با آنها به امضا برسانیم.

گردشگری کشاورزی نباید باعث تخریب اراضی کشاورزی شود

دغدغه‌ای که هم ما در معاونت گردشگری و هم دوستان ما در جهاد کشاورزی دارند این است که اراضی کشاورزی را از دست ندهیم و این کار بر حوزه کشاورزی تأثیر منفی نگذارد باید این اراضی حفظ شوند و در کنار آنها شاهد توسعه کار گردشگری باشیم نه اینکه این اراضی دچار آسیب شده و در نهایت باعث تغییر کاربری شوند. تا این اراضی وجود دارند ما می‌توانیم در حوزه گردشگری کشاورزی جذب داشته باشیم.

البته باید این موضوع را هم یادآوری کنیم که وقتی از گردشگری کشاورزی می‌گوییم تنها بحث ما اراضی نیستند و شامل شیلات و دام‌پروری و حوزه متنوع دیگر هم می‌شود.

تسنیم: با توجه به شرایط فعلی در حوزه گردشگری آیا با توسعه گردشگری کشاورزی امکان بهبود اوضاع بخشی از وضعیت گردشگری کشور وجود دارد؟

ببینید همه می‌دانیم که در شرایطی هستیم که حوزه گردشگری به صورت کلی در وضعیت بدی قرار دارد و محدود به یک کشور یا دو کشور نیست؛ مقاصد مهم گردشگری دنیا آسیب دیده‌اند. روندی که در حوزه گردشگری پیش گرفته‌ایم حرکت از گردشگری انبوه به سمت گردشگری تخصصی است که یکی از مصادیقش گردشگری کشاورزی است. جهان هم به سمت گردشگری کشاورزی پیش می‌رود و امیدواریم این رویکرد تغییری در وضعیت گردشگری به وجود بیاورد.

دستورالعمل صدور مجوز فعالیت گردشگری کشاورزی ابلاغ شدصدور مجوز گردشگری کشاورزی در مسیر اجرا قرار گرفت

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گردشگری سلامت گردشگری کشاورزی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گردشگری سلامت گردشگری حوزه گردشگری کشاورزی حوزه گردشگری گردشگری تخصصی توسعه گردشگری جهاد کشاورزی صدور مجوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۲۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارندگی‌ها و صدور هشدار نارنجی تا دوشنبه | ورود سامانه بارشی جدید از غرب

به گزارش همشهری ‌آنلاین کارشناس سازمان هواشناسی کشور با اعلام این خبر به همشهری گفت: «شدت بارش‌های هشدار نارنجی امروز شنبه ( ۱۵ اردیبهشت) استان‌های خراسان رضوی، خراسان شمالی، جنوب غرب فارس، نیمه شمالی خراسان جنوبی، شرق و شمال شرق سمنان، نیمه جنوبی بوشهر، شمال غرب کردستان، جنوب غرب آذربایجان غربی است و برای روز دوشنبه (۱۵ اردیبهشت) رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گرد و خاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه و شمال قزوین پیش‌بینی می‌شود.»
در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.
امین حسین نقشینه افزود: «علاوه بر هشدار نارنجی در استان‌هایی که گفته شد در حقیقت از امروز تا سه‌شنبه در کل کشور شاهد بارش باران خواهیم بود. امروز شنبه ( ۱۵ اردیبهشت) در استان‌های ساحلی خزر، خراسان‌های شمالی رضوی، نقاط شمال غرب، غرب، جنوب غرب کشور، بوشهر، استان‌های واقع در دامنه جنوبی البرز شاهد بارش هستند. یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) در شمال غرب و شمال کشور بارش‌های پراکنده خواهیم داشت.»
نقشینه ادامه داد: «دوشنبه (۱۷ اردیبهشت) موج بارشی جدیدی وارد کشور می‌شود و نیمه غربی کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از سه‌شنبه (۱۸ اردیبهشت) نیز نیمه شمالی کشور بارش خواهد داشت.»
بارش پراکنده و گاهی رگبار باران در تهران همچنان ادامه دارد و به گفته کارشناس سازمان هواشناسی کشور از بعد از ظهر امروز شنبه (۱۵ اردیبهشت) وزش باد شدید در تهران نیز پیش‌بینی می‌شود.» بیشینه دمای تهران ۲۴ درجه سانتی‌گراد است.

بیشتر بخوانید:
بارش‌های فراوان بهاری ادامه دارد ؛ صدور هشدار نارنجی برای این استان‌ها

کد خبر 849034 برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران سازمان هواشناسي استان خراسان رضوی

دیگر خبرها

  • کاهش فواصل بهداشتی تولید را افزایش می‌دهد
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • افزایش دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان
  • ببینید | رانندگی با تنها فراری پلاک ملی ایران چه حسی دارد؟
  • تداوم بارندگی‌ها و صدور هشدار نارنجی تا دوشنبه | ورود سامانه بارشی جدید از غرب
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • سامانه سرمایه‌گذاری استان یزد رونمایی شد
  • صدور مجوز فنس کشی زمین های کشاورزی فیروزکوه
  • «شناسه یکتا» در استان سمنان اجباری شد/ اصناف اقدام کنند
  • فعالیت ٦١ دفتر خدمات مسافرتی و گردشگری در کردستان